Biodansa

 Què és la Biodansa?

La Biodansa és un sistema de creixement personal, amb bases en la Biologia, entenent que l’orgànic i el psíquic no són més que dos aspectes d’una mateixa realitat. Partint d’aquesta percepció global de la persona, la Biodansa té com a objectiu principal la integració de l’ésser humà en relació amb si mateix, els altres i al seu entorn.

“Un sistema d’integració afectiva, renovació orgànica i reaprenentatge de les funcions originals de la vida…” Rolando Toro Araneda. 

Origen i història de la Biodansa

El prefix “BIO” té el seu origen en el terme grec bios que significa VIDA. La paraula “DANSA”, d’origen francès, significa moviment integrat i amb sentit. Així es construeix el terme Biodansa, una metàfora que significa la “Dansa de la Vida”.

Abans que un espectacle, la dansa és un moviment profund que neix en l’íntim del nostre ser. Per tant, dansar és assumir en nosaltres el moviment de la nostra pròpia manera de ser al món.

Biodansa és un sistema creat per Rolando Toro, psicòleg i antropòleg Xilè, fa prop de 47 anys, que es va inspirar en fonts antropològiques i etològiques. Els fonaments teòrics de la Biodansa provenen de la Biologia, ciència de la vida.

Toro va realitzar experiències clíniques amb pacients psiquiàtrics per verificar les vivències que la música pot induir en les persones. Va arribar a la conclusió que cada pertorbació requereix uns determinats estímuls musicals i que la música té un poder curatiu capaç de modificar estats físics i emocionals crònics.

La investigació es va desenvolupar al llarg de 25 anys de confrontació amb la realitat, fins a arribar a l’elaboració d’un model teòric científic, de caràcter biològic, que, partint del potencial genètic inherent als éssers humans, proposa unes línies de vivència, o necessitats vitals diferenciades, que les va anomenar línies de Vitalitat, Sexualitat, Creativitat, Afectivitat i Transcendència, que permeten i estimulen el desenvolupament d’aquest potencial genètic.

En resum, el que es proposa amb la Biodansa és que cada persona gradualment sigui responsable del seu propi creixement personal, que sigui capaç d’integrar tots aquests aspectes en la seva vida quotidiana, que pugui crear noves motivacions per viure i sobretot que mantingui un estil de vida basat en la salut i benestar.

En què es basa la Biodansa?

La Biodansa es serveix d’una seqüència d’exercicis integradors, induïts i estimulats per la música, el cant orgànic i la dansa, tant individual com grupal per rescatar i reforçar les cinc línies bàsiques d’expressió del potencial humà: Vitalitat, Sexualitat, Creativitat, Afectivitat i Transcendència.

Quins beneficis pots obtenir amb la pràctica regular de la Biodansa?

  • Dissoldre les tensions motores cròniques.
  • Afavorir un estat de bon humor.
  • Reforçar el sistema immunològic.
  • Reforçar l’autoestima i la valoració del propi cos.
  • Estimular un bon contacte interpersonal.
  • Trobar noves motivacions per viure.

Imparteix:  Meire Caetano, Psicòloga i Facilitadora de la Biodansa a més de 20 anys.

Si t’interessa participar en algun grup de la Biodansa, posa’t en contacte al 626 651 941

“En la trobada amb l’altre, pots trobar-te a tu mateix”

 Clic aquí per veure:     https://www.facebook.com/groups/513539908823119/

Clic aquí per veure vídeos:

La biodansa, els seus beneficis, una mirada a com expressar-nos amb el nostre cós arribant a l’interior

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s