"Som un espai creat per a donar orientació a nivell físic, emocional, psicològic i espiritual. T'acompanyem en el teu procès evolutiu per a millorar la teva qualitat de vida".

Beneficis de la Meditació

Deixa un comentari

La Meditació és bona per la salut fìsica, mental i espiritual!

La Meditació contribueix a millorar els estats d’ansietat, ajuda a combatre l’estrès, té utilitat enfront dels estats depressius, és un bon aliat en el tractament de l’insomni i millora l’atenció i la concentració, així com la capacitat de planificació i percepció de l’entorn.

S’ha demostrat també que la meditació aporta efectes positius sobre el sistema immunitari i en el tractament de dolències cardíaques, hipertensió arterial, artritis, reumatisme i les malalties psicosomàtiques en general. Més enllà de tots aquests beneficis, la meditació és un mètode de coneixement interior i una via per aconseguir la plenitud.

La monja Katheleen McDonald va dir: “Amb la pràctica de la meditació podem aprendre a ser felices en qualsevol moment, en qualsevol situació, fins i tot en les més difícils i doloroses. Meditant és possible alliberar-se de problemes com la insatisfacció, l’empipament i l’ansietat. I al final, en comprendre la forma veritable en què existeixen les coses, eliminarem la font dels estats mentals perturbadores.”

COM COMENÇO? Cal deixar la ment en blanc?

Que més volguéssim! Solament es tracta d’asseure’s, relaxar-se i enfocar l’atenció. És fàcil veure’s assaltat per multitud de pensaments, emocions , sensacions, desitjos, dubtes… fins al punt de creure que la meditació, en comptes d’apaivagar la ment, l’agita. No és així: simplement som més conscients del que succeeix en el nostre interior.

Al principi la persona sent que la seva ment divaga sense fre. Però aquest és justament l’exercici: ser capaços de tornar una vegada i una altra a fi de meditació. La tasca consisteix a retornar a aquest solc i avançar per ell, sense força, descartant el desig d’aconseguir alguna cosa, sense aferrar-se a gens, jutjar-se ni criticar-se.

A la meditació cal apropar-se sense expectatives, amb l’actitud de qui se senti, observa, accepta el que veu, allò que sent o quant sorgeix sense aferrar-se a gens -per desagradable que resulti- i sense tractar d’evitar o rebutjar l’incòmode o dolorós. La meditació no consisteix a esforçar-se; no és alguna cosa que es faci sinó que sorgeix espontàniament a mesura que es practica.

Hi ha diferents tipus de meditacions, però l’important és la pràctica diària. Gens és fàcil ni difícil en si; aconseguir qualsevol meta requereix esforç i energia. Els vells hàbits perden força conforme es reemplacen per altres nous, més positius.

Tenir presents els beneficis de la meditació i el que nostra vida pot millorar amb això. Aspirar amb força per aconseguir-ho. Decidir aplicar-se en el realment útil. Evocar el benestar que genera la meditació; celebrar els progressos diaris. Buscar inspiració en bons llibres i professors.

Font: Revista CuerpoMente

Autor: Espai Vital

Associació de Teràpies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s